skip to Main Content

Litecoin koers

Bekijk de actuele Litecoin (LTC) koers en blijf op de hoogte van het laatste Litecoin nieuws. De Litecoin koers heeft in tegenstelling tot traditionele aandelen geen open- of slotkoers. Crypkoers.nl biedt daarom 24 uur per dag, 7 dagen in de week overzichtelijk de meest actuele Litecoin koers.

 • LTC
  Litecoin
 • Price
  55,40
 • Change
  2,68%
 • Marketcap
  3,52 B

Het laatste Litecoin nieuws

Wat is Litecoin

Litecoin is opgericht in 2011 door Charlie Lee, een ex-medewerker van Google, en was een van de eerste altcoins op de markt. Litecoin maakt net als Bitcoin gebruik van de blockchain technologie wat inhoudt dat de transacties worden opgeslagen en verstuurd in digitale blokken. Litecoin is bedoeld om razendsnel transacties te doen van persoon tot persoon zonder tussenkomst van een derde partij.

Litecoin kan worden verkregen door het simpelweg te kopen via een cryptocurrency broker of door het te minen. Het minen van Litecoin is het controleren en bundelen van transacties. In ruil hiervoor ontvang je een beloning in de vorm van Litecoins.

Wat is het verschil tussen Litecoin en Bitcoin?

De Litecoin verschilt in twee belangrijke zaken van de Bitcoin:

Snelheid transacties
Litecoin heeft als voordeel ten opzichte van de Bitcoin dat de transacties sneller verlopen. Dit komt doordat de transactieblokken waar de transacties in opgeslagen worden ongeveer vier keer sneller worden aangemaakt als bij Bitcoin.

Hoeveelheid Litecoin in omloop
Het aantal Litecoin dat in omloop is, is vooraf bepaald en bedraagt vier keer zoveel als de hoeveelheid Bitcoin in omloop. Hierdoor is Litecoin minder schaars wat over het algemeen betekent dat de prijs van Litecoin ook lager blijft.

Back To Top
bitcoin
Bitcoin (BTC) 8.323,56
ethereum
Ethereum (ETH) 168,01
ripple
XRP (XRP) 0,262479
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 262,70
tether
Tether (USDT) 0,903140
litecoin
Litecoin (LTC) 55,40
eos
EOS (EOS) 3,14
binancecoin
Binance Coin (BNB) 18,36
bitcoin-cash-sv
Bitcoin SV (BSV) 118,72
stellar
Stellar (XLM) 0,068068